پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 119940
چند درصد گدايان زن هستند؟
تاریخ انتشار : 1393/10/04 10:08:07
نمایش : 1386
آمار دقيقي از زنان متکدي وجود ندارد اما مسولان شهري نسبت به افزايش متکديان زن هشدار داده اند و سو استفاده از احساسات شهروندان را انگيزه باند هاي تکدي گري براي به کار گيري کودکان و زنان مي دانند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، زن نوزاد خواب آلود را از دامنش بيرون مي کشدو دوباره پرت مي کند در آغوشش. فرياد مي زند از جايي که مختص اوست بيرون برود. دوباره چنگ مي زد که کودک را بگيرد. زن دوم بي توجه به فريادها و کودکي که در دامنش بالا و پايين مي شود چسبيده است کف خيابان. لگدهاي بي امان زن دوم به زن و کودک بيش از ان که دل او را به درد آورد دل رهگذران را مي لرزاند و به هوا خواهي کودک وارد دعوا دو زن گدا مي شوند .

اين شهر پر از گدايان زني است که يا بر اساس احتياج يا به فرمان کسي در خيابان ها به دنبال روزي هستند و نه اين تابلو هاي تبليغاتي هشدار دهنده که شهر را پوشانده مي تواند آنها را سامان دهد و نه پول هاي مردماني که به قصد خير خواهي به آنها کمک مي کنند . هر روز نيزبه امار اين افراد افزوده مي شود .

شهلا ميرگلو بيات نايب رئيس فراکسيون زنان مجلس شوراي اسلامي در خصوص افزايش زنان متکدي در تهران مي گويد: افزايش زنان متکدي در سطح شهر معضلي است که بايد بيش از پيش به آن توجه شود و شهرداري تهران نبايد تنها به ارائه آمار جمعيت متکديان بسنده کند.

اوبا بيان اين که حمايت از زنان متکدي وظيفه شهرداري و نهادهاي حمايتي است،اضافه مي کند: افزايش زنان متکدي در سطح شهر تهران معضلي است که بايد به آن توجه شود، چرا که يکسري از اين زنان مشکل مالي دارند اما يکسري هم به عنوان تشکل و گروهي اقدام به تکدي گري مي کنند.

نايب رئيس فراکسيون زنان مجلس شوراي اسلامي درخصوص ورود مجلس به موضوع تکدي گري زنان مي گويد: فراکسيون زنان تاکنون به بحث زنان متکدي ورود نکرده است و رسيدگي به اين موضوع از وظايف شهرداري است که پيگيري کند و شهرداري نبايد تنها به ارائه آمار افزايشي بسنده کند چرا که بايد نظارت و پيگيري کند از طرفي وزارت کشور هم بايد نسبت به اين موضوع ورود کند. لازم است که مسئولان متولي، زنان متکدي را به نهادهاي حمايتي معرفي و پس از آن نيز وضعيت آن‌ها را پيگيري کنند. مجلس مي تواند کار نظارتي کند و اميدواريم بتوانيم در اين مساله ورود کنيم و با مسئولان مربوطه رايزني کنيم.

بيات با اشاره به شيوه‌هاي مختلف متکديان براي تحريک عواطف شهروندان نيز مي‌گويد: گاهي لباس‌هاي مندرس براي تحريک احساسات در هر محدوده و محيطي بسته به شرايط مي‌پوشند و گاهي در مناطقي شيک پوشي را دنبال مي‌کنند و گاهي تظاهر مي‌کنند اموالشان به سرقت رفته است و در راه مانده‌اند.

حسين زارع صفت مدير عامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌هاي اجتماعي هم در توضيح ميانگين سني، ميزان تحصيلات و جنسيت متکديان در سطح شهر مي گويد: حدود ۲۵ درصد متکديان را زنان و مابقي را مردان تشکيل مي‌دهند که البته در پاره‌اي از اوقات سال نسبت اين آمار بر حسب شرايط تغيير مي‌کند؛ اما رشد متکديان زن نسبت به سنوات گذشته رو به افزايش است.

سيدحسن موسوي چلک رئيس انجمن مددکاران اجتماعي ايران اما معتقد است آماري در خصوص افزايش متکديان زن وجود ندارد.

او مي گويد: نمي‌شود اين افراد را سرشماري کرد ولي مي‌توان حضور بيشتر و قابل مشاهده‌تر آنها در ميدان‌ها و خيابان‌ها را ملاک قرار داد و آنچه مشاهدات در خيابان‌ها نشان مي‌دهد اين است که تعداد متکديان زن افزايش پيدا کرده است. در کنار متکديان زن، تعداد زنان بي‌خانمان هم افزايش پيدا کرده و اين افزايش تا جايي بوده که شهرداري مجبور شده جايي را براي زنان بي‌خانمان به طور ويژه اختصاص دهد در حالي که تا دو سال پيش چنين جايي نبود.

موسوي چلک معتقد است: کودکان يکي از اقشاري هستند که مردم نسبت به کار آنها ترحم نشان مي‌دهند و بعد از آنها زنان هستند که امکان بيشتري دارد بتوانند حس دلسوزي را در مردم به وجود بياورند. زنان متکدي دو گروه هستند؛ يک گروه کساني که به همراه خانواده تکدي‌گري مي‌کنند، يک عده ديگر هم زناني هستند که تنها هستند و چون درآمدي ندارند براي امرار معاش خودشان اين کار را مي‌کنند. اينکه چرا مردم بيشتر به اين افراد بيشتر کمک مي‌کنند اين است که از آنجايي که ما مردم احساساتي‌ هستيم، متکديان هم دنبال شيوه‌هايي هستند که احساسات مردم را جريحه‌دار کنند و با سخت‌تر شدن شرايط اقتصادي، اين که زني با بچه‌ کوچکش کنار خيابان يا سر چهارراه از مردم پول بخواهد احتمال بيشتري دارد که مردم به او کمک کنند.

او توصيه مي کند: مردم بايد اجازه ندهند عواطفشان به بازي گرفته شود، تحت تاثير قرار نگيرند و به اين افراد کمک نکنند چون کمک کردن به اين افراد مي‌تواند باعث ترويج تکدي‌گري شود. اما از طرف ديگر نبايد نسبت به اين مسائل بي‌تفاوت باشند و با انجام دادن اقدامات اصولي‌تر مي‌توانند به خانواده‌هاي نيازمند کمک کنند. يک نمونه موفق اين مورد، کاري بود که در تبريز انجام شد. در آنجا خيريه مستمندان تاسيس شده و مردم ديگر به متکديان پول نمي‌دهند بلکه به موسسات پول مي‌دهند، آنها هم افراد نيازمند را شناسايي کرده و اين پول‌ها را به آنها مي‌دهند. به اين ترتيب فضا براي سوءاستفاده افراد فرصت‌طلب فراهم نمي‌شود. تنها نمي‌توان منتظر اقدام دولت و سازمان‌هاي دولتي نشست، اگر منابع اجتماعي با مشارکت مردم تشکيل شود و اين افراد نيازمند به آنها ارجاع شوند، هم به افراد نيازمند واقعي کمک مي‌شود و هم فضاي شهر براي زندگي مردم بهتر مي‌شود.
 
کد مطلب:590 پ
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html